Word op de iPad

Microsoft Word, op de iPad. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ben om. Het hoe en waarom? Lees verder!

Recent heeft Microsoft de enorm grote stap genomen om de office Apps (Word, Excel en Powerpoint) gratis te maken. De tweede reuze stap was om uw documenten ‘gewoon’ vanuit uw oude vertrouwde Dropbox te kunnen openen zonder gedoe.

Dat laatste is voor velen een deal changer. Dropbox heeft immers inmiddels honderden miljoenen tevreden gebruikers, waaronder u en ik.

2015-05-18 20.00.01

Velen, inclusief diverse Microsoft officials, zien deze stappen als verlies voor Microsoft. Hun tablets zijn mislukt, hun telefoons zijn matig en die Dropbox variant van hen is slechts een zoveelste kloon.

Persoonlijk zie ik het anders. Het is allemaal waar, maar het punt is dat zowel Google als Apple hier ook veren hebben gelaten.

Ik ben al 4 jaar trouwe gebruiker van Pages op de iPad. ’S Avonds op de bank type ik het nodige in Pages en eMail mezelf dan het bestand als Word doc. De volgende ochtend achter m’n laptop knip en plak ik t nodige in een nieuw of bestaand document. Dit lijkt omslachtig maar valt in de praktijk reuze mee. Het werkt prima.

Geknies-oor over de opmaak en fonts e.d. hebben mij er 4 jaar lang niet van weerhouden om bijzonder prettig en efficiënt te werken met de iPad en Pages. Hulde a.d. iPad! Wat Niet mee valt is dat Pages (Apple) een waardeloze ondersteuning heeft voor Dropbox, ze willen je graag aan iCloud helpen of hoe hun synchronisatie service nu ook mag heten. De iCloud werkt fantastisch met je iPhone, fotos etc. Maar dus niet met de Dropbox. Een echte dealbreaker dus.

Word uitproberen. Na een inschrijfprodedure bij Microsoft die zijn gelijke niet kent (echt de slechtste die ik sinds jaren heb doorlopen) startte Word op, Dropbox vraagt of je Word toegang wilt geven en tadah! aan de slag.

Eerlijk is eerlijk, het werkt meteen erg goed, de tabbladen aan de bovenkant van het scherm voelen aan als een oude vertrouwde handschoen. En de opmaak is superieur aan die van Pages.

Op naar Excel. Zelfde laken en pak. Selecteren van meerdere velden en kolommen e.d werkt soepel, even zoeken naar het automatisch door kopiëren van waarden (opvullen) heet dat officieel. Werkt beter dan in Numbers.

Als je net als ik een dagelijkse Dropbox gebruiker bent en met Word en Excel werkt dan is deze stap van Microsoft een hele goede, voor jou wel te verstaan!

Het werkt beter dan verwacht en Het lukt ze om de power van een iPad te combineren met een hele goede App. De User Interface voelt vertrouwd aan, wat meer dan knap is!

Snel downloaden, even door bijten met die waardeloze aanmeldprocedure en snel aan de slag met de meer dan uitstekende Gratis office Apps op de iPad!

En Apple een Google?

Komdex_Blog_Empire

Die hebben zojuist een hele belangrijke slag verloren, hun kansen om de Officemarkt te verstoren lag 4 jaar lang voor het oprapen… The Empire strikes back!