Caddossier Catalogus

Nieuw : Solidworks en Inventor catalogus functionaliteit.

Naast onze Caddossier implementatie en trainingstrajecten zijn we de laatste jaren steeds vaker in gegaan op de klantvraag van CAD cursussen. Omdat we de producten, productieprocessen (ERP) en engineeringswijze (Caddossier) kennen van onze klanten, is het voor ons een kleine stap gebleken om in te gaan op de vraag “kunnen jullie voor ons een CAD cursus organiseren maar dan wel op basis van onze producten?

cata1

 

Tijdens deze 1 op 1 cursussen kwam steevast de vraag naar voren of wij niets iets handigers hebben dan de zware Toolbox- of Contentcenter database van Solidworks en Inventor. Veel klanten willen een kleinere lichtere set bibliotheekdelen, aangevuld met hun eigen standaards. Eea zou geïntegreerd moeten zijn in zowel CAD als ERP.

Het idee van een Caddossier catalogus is inmiddels omgezet in nieuwe functionaliteit. Wat zijn de voordelen van de Caddossier catalogus?

  • De Toolbox/Content Center van Solidworks/Inventor is voor simpele zaken als balken en kokers te complex/uitgebreid.
  • De Weldments van Solidworks en de Framegenerator van Inventor wijken qua functionaliteit enorm af van de normale standaard functionaliteit.
  • Standaard werkwijzen in CAD tbv zaaglijsten inclusief hoeken voor machine frames e.d.
  • Standaard CAD parts zijn eigenlijk artikelen in ERP, op dit niveau kunnen koppelen zou ideaal zijn.

De Catalogus functie wordt momenteel al bij verschillende klanten gebruikt. En zal binnenkort onderdeel zijn van een volgende update van Caddossier. De catalogus wordt standaard geleverd met een complete set staalprofielen, buizen, lasbochten, bouten en moeren en kan dus naar eigen inzicht worden uitgebreid met uw eigen standaard onderdelen.

Komdex

oktober 2020

Logo Komdex Bedrijfssoftware voor het MKB

Komdex Software Ontwikkeling BV
Arnoudstraat 13
2182 DZ Hillegom

+31 252 68 29 18
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.