Aangepaste offerte- en Opdracht­bevestigingen Rapportages

De Metaalunie adviseert sinds kort haar leden om zich juridisch te beschermen tegen de sterk stijgende staalprijzen die wordt veroorzaakt door de wereldwijde schaarste van materialen en grondstoffen. Op de website van de Metaalunie wordt e.e.a. nader juridisch toegelicht.

MU1

Concreet kunt u uw offertes en opdrachtbevestigingen voorzien van extra juridische teksten die schade en aansprakelijkheid zoveel mogelijk uitsluiten. Gezien de uitzonderlijkheid van de situatie laat de juridische uitkomst zich in veel gevallen echter moeilijk voorspellen. Hoe dan ook blijft het daarbij dus meer dan ooit van belang dat u uw Metaalunie voorwaarden correct kenbaar maakt aan u uw (potentiële) opdrachtgevers.

Velen van u gebruiken hiervoor de Offerte- en Opdrachtbevestigingsrapportage in Komdex.

De Metaalunie gaat uit van 3 scenario’s:

  1. U bent opdrachtnemer (leverancier) van een product waarin staal verwerkt is. In deze situatie gaat het u dus om de Offerte- en Opdrachtbevestigingen.
  1. U koopt in, Halffabricaat (buizen, plaat, balken etc.) of onderdelen. In deze situatie gaat het voor u dus om uw inkooprapportages.
  1. De derde situatie is vergelijkbaar met de 1e echter nu levert u aan consumenten. De offerte- en Opdrachtbevestigingsteksten zijn nu uitgebreider. Let op, voor consumenten zou u eigenlijk ook gebruik moeten maken van de Speciale metaalunie voorwaarden voor consumenten. In de praktijk zijn consumenten richting bedrijven beter en uitgebreider beschermt door het Nederland recht.

Indien u uw offerte- en opdrachtbevestigingen aangepast wilt hebben kunt u dit doen met behulp van de Rapportgenerator in Komdex. De teksten zijn te downloaden op de metaalunie website.

Indien gewenst kunnen wij een en ander ook voor u verzorgen. Neem dan contact op met onze helpdesk. Ook de Consumenten Metaalunie voorwaarden kunnen wij toevoegen aan uw Offerte- en Opdrachtbevestigingsrapportages.

Momenteel zijn de Metaalunie voorwaarden 2019 versie actueel. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op de site van de Metaalunie:

LET OP, om toegang te krijgen tot deze Metaalunie links moet u inloggen op de Metaalunie website met uw Bondsnummer en Wachtwoord.

https://metaalunie.nl/Actueel/Download-Metaalunie-voorwaarden/Metaalunievoorwaarden

https://metaalunie.nl/Details/2021/06/08/Staalprijzen-die-sterk-stijgen-en-schaarste-van-materialen-en-grondstoffen-juridisch-advies#1

Staal prijzen, Metaalunie voorwaarden

Logo Komdex Bedrijfssoftware voor het MKB

Komdex Software Ontwikkeling BV
Arnoudstraat 13
2182 DZ Hillegom

+31 252 68 29 18
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.