Onderhoud

update

Velen van u is het niet ontgaan,  bij ons op de support afdeling hebben we minimaal een stuk of 10 bezorgde telefoontjes gehad of het laatste wereldwijde data lek, genaamd ‘LOG4J’ invloed heeft op Komdex ERP, Urenregistratie of Caddossier.

Het antwoord is NEE.

Onze software is Niet gebouwd op basis van JAVA technologie. Java? LOG4J staat voor “Logging for (4) Java (applicaties)” en is in feite niets meer of minder dan een handig hulpprogrammatje om data te loggen van een Java applicatie. Net als de recente Facebook Outage, facebook was letterlijk een dag verdwenen van het internet begin oktober 2021, toont het LOG4J debacle de achilles hiel van het wereldwijd verbonden zijn met het internet.

“Ieder voordeel heeft zijn nadeel”

Mensen hebben de neiging als iets fantastisch is, om de nadelen te negeren of zelfs helemaal niet te realiseren dat er nadelen zijn. Het internet is groot geworden door opensource software. Wij Nederlanders en de rest van de wereld, vertalen dit al snel naar Gratis, wat natuurlijk fantastisch lijkt, want niets is minder waar. 

Ga maar eens na, wie van u heeft ooit betaald voor een webbrowser? Webbrowsers zitten vol met opensource software en zijn vaak letterlijk de voordeur van uw bedrijf, waar hackers en fishing criminelen door binnen komen. De enige succesvolle betaalde webbrowser is overgens het Noorse Opera.

HET grote Nadeel van Opensource software heet Onderhoud. Niemand betaalt voor de Opensource software componenten en al helemaal niet voor het onderhoud. Onderhoud van software is net als in de echte wereld ook totaal niet sexy. Gelukkig zien we het aantal “handige neefjes en kennissen” die zogenaamd onderhoud plegen aan uw netwerk en VPN beveiliging tunnels maar ouderwets vinden, gestaag afnemen. Inderdaad afnemen, ze zijn er nog steeds…

De les die we ervan kunnen leren is simpel. IT is net als uw eigen werk een serieuze aangelegenheid en besteed die dus uit aan serieuze toeleveranciers, die voor u het broodnodige onderhoud (updates) uitvoeren.

support[at]Komdex.nl, december 2021

Logo Komdex Bedrijfssoftware voor het MKB

Komdex Software Ontwikkeling BV
Arnoudstraat 13
2182 DZ Hillegom

+31 252 68 29 18
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.