De Komdex robots komen er aan!

We hebben er allemaal wel eens van gehoord, Software Robots. De bekendste zijn de robots van Google, dergelijke software robots doorzoeken webpagina’s met als doel deze een ‘rapportcijfer’ te geven die de ranking positie van de webpagina bepaald. 

Werkvoorbereider4punt0

Ook de eerste stappen naar dergelijke robots zijn heel herkenbaar. Macros en Scripts in MS-Word en 3D CAD zijn te beschouwen als voorlopers van zogenaamde RPA applicaties. RPA is een Amerikaanse IT afkorting voor Robotic Process Automation.

RPA maakt het mogelijk om terugkerende werkzaamheden in bijvoorbeeld het werkvoorbereidingsproces, te automatiseren. Taken die de werkvoorbereider uitvoert in verschillende applicaties zoals: ERP, Outlook, Excel en CADCAM kunnen we nu dus geautomatiseerd laten uitvoeren. Een groot deel van de werkvoorbereiding wordt hierdoor: sneller, goedkoper, minder foutgevoelig en kan zelfs 24/7 uitgevoerd worden.

 Voorbeelden

  • Het automatisch invoeren van Orders en Orderregels op basis van E-mails en bijlages.
  • Herhaalopdrachten, het automatisch aanmaken van Orderregels en bestelbonnen, Werkbonnen, Zaag- & Kniplijsten en het gereed zetten van CADCAM bestanden in het juiste Digidossier.
  • Complexe pakbonnen genereren, inclusief aanmaken van het juiste aantal stickers al dan niet voorzien van afbeeldingen.
  • Regie orders geautomatiseerd analyseren inclusief een proforma factuur.
  • ….

Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden die inmiddels met onze nieuwe Komdex RPA “Robots” gerealiseerd zijn.

Werkloze Werkvoorbereiders?

Ik denk het niet! Net als met de komst van de stoommachine, computers, ERP en CAD software, kan je RPA zien als een volgende stap in de automatisering. RPA vervangt repeterende taken, geen mensen. Automatisering van de werkvoorbereiding met RPA zorgt er juist voor dat er extra tijd vrijkomt om andere taken uit te voeren. Meer werk met hetzelfde aantal mensen dus!

Meer weten wat de nieuwe Komdex RPA software voor u kan doen of heeft u een idee op dit gebied? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Rob de Haas, oktober 2022

Logo Komdex Bedrijfssoftware voor het MKB

Komdex Software Ontwikkeling BV
Arnoudstraat 13
2182 DZ Hillegom

+31 252 68 29 18
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.